1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’nın en büyük petrol sahası yeniden kapatıldı

Libya’nın en büyük petrol sahası yeniden kapatıldı

Enerji Günlüğü - İki yıl kapalı kalmasının ardından geçen yıl Aralık ayında yeniden aktif hale getirilen Libya’daki en büyük petrol sahası olan...

Libya’nın en büyük petrol sahası yeniden kapatıldı

Enerji Günlüğü - İki yıl kapalı kalmasının ardından geçen yıl Aralık ayında yeniden aktif hale getirilen Libya’daki en büyük petrol sahası olan Sharara, güvenlik gerekçesiyle yeniden kapatıldı.

2013’ün üçüncü çeyreğinden bu yana ilk defa Temmuz ayında günlük petrol üretimini bir milyon varilin üstüne çıkarmayı başaran Libya, petrol üretiminde istikrarı bir türlü yakalayamıyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından günlük petrol üretim kapasitesi yaklaşık 340 bin varil olan Sharara Petrol Sahası’nın güvenliğini sağlamakla görevlendirilen 30.Tugay’dan yapılan yazılı açıklamada, UMH yetkililerine yöneltilen taleplerin karşılanmaması nedeniyle petrol sahasının kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Başkent Trablus’un 800 kilometre güneyinde bulunan Sharara Petrol Sahası’na ilişkin taleplerin, “güneydeki tüm bölgelerin geliştirilmesi, bankalardaki para akışının sağlanması, sağlık merkezleri ile hastanelerin ilaçlarla desteklenmesi ve başkent Trablus’ta tutuklu bulunan güneylilerin serbest bırakılması” olduğu kaydedildi.

Sharara petrol sahası iki yıl kapalı kalmasının ardından geçen yıl Aralık ayında yeniden aktif hale getirilmiş ancak yine de sık sık üretim güvenlik gerekçesiyle durdurulmuştu.

LİBYA’NIN EN BÜYÜK PETROL SAHASI ÜRETİME BAŞLIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler