1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’nın petrol üretimi arttı

Libya’nın petrol üretimi arttı

Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Avn, ham petrol üretiminin arttığını ve günde 800 bin varili aştığını açıkladı.

Libya’nın petrol üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Uzun bir süredir güvenlik sorunları nedeniyle petrol üretimi düşen Libya’nın petrol üretimi artarak günde 800 bin varili aştı. 

Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Avn, ülkede yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle petrol üretiminde yaşanan düşüşte iyileşme olduğunu açıkladı. Bakan Avn, ülkenin ham petrol üretiminin arttığını belirterek, “ Günlük ham petrol üretimimiz 800 bin varili aştı” dedi. 

Libya Ulusal Petrol Kurumu Yönetim Kurulunun başındaki Mustafa Sanallah, geçen hafta görevden alınmış, yerine Ferhat Ömer bin Kıdara getirilmişti.

Normal şartlarda günde 1,4 milyon varil ham petrol üreten Libya, 2025'e kadar üretimini 1,6 milyon varile çıkarmayı hedefliyor.

Libya'da 17 Nisan'dan bu yana çeşitli bölgelerdeki güvenlik sorunları nedeniyle petrol sahalarındaki üretimde ve petrol ihracatında büyük bir düşüş yaşanıyordu. Ülkenin üç petrol sahasındaki günlük ham petrol üretimi toplam 100 bin ila 200 bin varile kadar düşmüştü. 

Önceki ve Sonraki Haberler