1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’nın petrol üretimine protesto engeli

Libya’nın petrol üretimine protesto engeli

Libya’daki petrol sahalarından yapılan üretim ve ihracat ile İtalya'ya deniz altından yapılan bir doğal gaz bağlantısı protestoların ardından kapatıldı. 

Libya’nın petrol üretimine protesto engeli

Enerji Günlüğü - Libya medyasına göre, Libya Petrol Tesisleri Muhafızları ülkedeki petrol sahaları ve limanların kapatıldığını ve tesislerin yeniden açılması için şartlarının yerine getirilmesini talep ettiklerini açıkladı. 

İtalya'ya giden boru hattı günde yaklaşık 200 milyon metreküp gaz taşıyor, bu da Mellitah Oil & Gas Co. şirketinin toplam yakıt üretiminin yaklaşık %20'sine tekabül ediyor. 

ÇALIŞANLAR ÜCRET EŞİTLİĞİ TALEP EDİYOR

Libya Petrol Tesisleri Muhafızları, 15 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Birlik Hükümetinden taleplerinin yerine getirilmesini istemiş ve 10 gün içinde şartları yerine getirilmezse petrol sahalarının kapatılacağı tehdidinde bulunmuştu. Çalışanların maaşlarının Ulusal Petrol Kurumu (NOC) çalışanlarının maşları ile aynı düzeye yükseltilmesi ve ikramiyelerin verilmesinin talep edildiği açıklamada, Libya Petrol Tesisleri Muhafızlarının mali açıdan NOC'un bünyesine dahil edilmesi istenmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler