1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lilium elektrikli uçan taksileri için 35 milyon dolar fon sağladı

Lilium elektrikli uçan taksileri için 35 milyon dolar fon sağladı

Alman uçan taksi startup’ı Lilium, tamamen elektrikli motorlara sahip uçan taksi projesini geliştirmek için İskoç varlık yönetim şirketi Baillie Gifford’dan 35 milyon dolar fon sağladı. 

Lilium elektrikli uçan taksileri için 35 milyon dolar fon sağladı

Enerji Günlüğü - Alman uçan taksi startup’ı Lilium, tamamen elektrikli motorlara sahip uçan taksi projesini geliştirmek için İskoç varlık yönetim şirketi Baillie Gifford’dan 35 milyon dolar fon sağladı. 

Almanya merkezli uçan taksi girişimi Lilium, İskoç yatırım şirketi Baillie Gifford’un demiryolu ve karayolundan daha hızlı bir ulaşım sistemi olarak pilotsuz olarak uçabilen ve tamamen elektrikli motorlara sahip uçan taksi projesine 35 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı.

2015 yılında Almanya’nın Münih kentinde kurulan Lilium, helikopter gibi dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen bir hava aracı geliştirdi ve Mart ayında yaptığı tanıtım turlarında içinde Tencent’inde bulunduğu pek çok yatırımcıdan toplam 240 milyon dolar değerinde bir fon topladı. Lilium ve saatte 100 kilometrelik hıza ulaşabilen uçan taksilerinin ilk uçuşlarını 2025 yılında gerçekleştirmeyi planlıyor.

Aynı zamanda Elon Musk’ın ardından Tesla’nın en büyük hissedarı olan İskoçya merkezli varlık yönetim şirketi Baillie Gifford'un yatırım müdürü Michael Pye yaptığı açıklamada, "Lilium'un yeni bir ulaşım modu geliştirme tutkusunu desteklemekten dolayı oldukça mutluyuz. Bu teknoloji hala erken aşamada olsa da kapsamlı faydalara sahip olabileceğine inanıyoruz. Düşük karbonlu bir gelecek oldukça önemli" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler