1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Limak çalışanları, leylek cenneti Gölyazı'yı temizledi

Limak çalışanları, leylek cenneti Gölyazı'yı temizledi

Limak Çevre Timi ve Yeşim Doğa Kulübü, leylekler başta olmak üzere göçmen kuşların önemli uğrak noktalarından Gölyazı’da temizlik çalışması yaptı.

Limak çalışanları, leylek cenneti Gölyazı'yı temizledi

Enerji Günlüğü - Limak Çevre Timi ve Yeşim Doğa Kulübü, leylekler başta olmak üzere göçmen kuşların önemli uğrak noktalarından Gölyazı’da temizlik çalışması yaptı.

Limak Enerji Çevre Timi Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çevre temizliğine katkı sağlıyor. Düzenli olarak faaliyetlerine devam eden Limak Enerji Çevre Timi, Bursa Gölyazı’yı temizleyerek, doğaya bırakılan çöplerin insan ve diğer canlıların hayatını nasıl tehdit ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Yapılan çalışma ile leyleklere daha iyi bir yaşam alanı sunmak için göç ederek geldikleri bölgeleri temizleme hedefinin ilk adımı da gerçekleşmiş oldu. 

LEYLEKLERİN YAŞAM ALANI İYİLEŞTİRİLİYOR

Gerçekleştirdiği çalışmalarla çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya devam eden Limak Enerji Çevre Timi üyeleri, “Sağlıklı bir çevre için her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bizler de Yeşim Doğa Kulübü ve bölge halkı ile birlikte leyleklerin göç ederek geldikleri mevsime kadar, bu bölgede leyleklerin yuvalarına taşıyabileceği ve yaşamlarını tehdit eden atıkları toplayacağız. Leyleklerin yaşam alanını iyileştirmek için yaptığımız bu projemizi Mart ayına kadar belirli aralıklarla gerçekleştirerek, onlara göç edip geldikleri bu bölgede daha temiz bir alan sunmayı amaçlıyoruz” dedi. 

EYLÜL ‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AYI’

Yeşim Doğa Kulübü üyeleri de Eylül ayının Yeşim bünyesinde “Sürdürülebilirlik Ayı” olarak belirlendiğine dikkat çekerek, bu ay içinde çeşitli etkinliklere ve çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Limak Enerji iş birliği ile başlatılan temizlik hareketinin sürdürülebilir bir faydaya dönüşmesini hedeflediklerinin altını çizen kulüp üyeleri, “Çevreye olan sorumluluğumuzun bilinci ve ‘Doğayı Yaşa, Doğayı Yaşat’ sloganımızla leyleklerin yaşam alanlarını tehdit eden atıkları temizlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler