1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Limak, enerji ve su tüketimini azaltacak

Limak, enerji ve su tüketimini azaltacak

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk elektrik tedarikçisi olan Limak Enerji, elektrik, doğalgaz, motorin ve su tüketimini azaltacak.

Limak, enerji ve su tüketimini azaltacak

Enerji Günlüğü - ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk elektrik tedarikçisi olan Limak Enerji, elektrik, doğalgaz, motorin ve su tüketimini azaltacak.

Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale’de 5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji, çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında gerçekleştirdiği projeler ile 2020 yılı sonunda ISO 50001 Belgesini almaya hak kazandı. Şirket, ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk elektrik tedarik şirketi unvanının da sahibi oldu.

Limak Enerji, müşterilerine yönelik tasarruf ve verimlilik projeleri gerçekleştiriyor. Bu konuda kurum içi projeleri de devreye sokan Şirket, çalışanlarını enerji yönetim sistemine dahil ederek verimli enerji tüketimi sayesinde dünyanın sürdürülebilirliğine ve topluma katkı sağlamayı hedefliyor.

TÜM SÜREÇLER ÖLÇÜMLENİYOR

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erman Aytac, “Sürdürülebilir bir döngü için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların çıktısı olarak, ISO 50001 Belgesini alan ilk elektrik tedarik şirketi olmaktan çok mutluyuz. Tüm proje ve süreçlerimiz ISO standartları dışında Limak Holding sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında ölçümleniyor ve yıl bazlı hedeflerimizi gerçekleştirme yönünde çalışmalarımızı planlıyoruz” dedi.

DAHA AZ SU VE ENERJİ HARCAYACAK

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, “Enerji Yönetim Sistemi kapsamında dört yıllık elektrik, doğal gaz, motorin ve su tüketim verilerimizi baz alarak, 2021 yılı için enerji tüketimlerimizin azaltılması ve verimli kullanılması adına iyileştirme planlarımızı hazırladık. 2021’de hedefimiz, toplam enerji tüketimimizi geçtiğimiz yıla göre birim tüketim bazında daha da azaltmak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler