1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Limak’tan Hatay’daki GES için yeni anlaşmalar

Limak’tan Hatay’daki GES için yeni anlaşmalar

Limak Enerji’nin beşinci güneş enerjisi yatırımı olan Erzin’deki 100 MW kurulu gücündeki santralinin tedarik, kurulum ve devreye alma işlerini GE Vernova ve İnojen Enerji gerçekleştirecek.

Limak’tan Hatay’daki GES için yeni anlaşmalar

Enerji Günlüğü - Limak Enerji, Hatay’da kuracağı 100 MW’lık Erzin-1 GES için GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı.

Enerji üretim, dağıtım ve ticaretinde faaliyet gösteren Limak Enerji, Hatay’da kuracağı 100 MW kurulu gücündeki Erzin-1 GES için GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı. T

Yapılan açıklamaya göre tasarım, mühendislik, tedarik ve devreye alma süreçlerini GE Vernova’nın üstleneceği projenin, yerel mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) çalışmalarını ise İnojen Enerji Teknolojileri ve Yatırımları şirketi yürütecek. Santralde GE Vernova’nın güneş enerjisi ve depolamaya imkân sağlayan entegre güç dönüştürme teknolojisi ‘FLEXINVERTER’ kullanılacak. 

SANTRAL 2024 YILI SONUNDA FAALİYETE GEÇECEK

Erzin-1 GES projesi, faaliyete geçtiğinde 100 MW toplam kurulu gücüyle yılda 260 milyon kWh üzerinde elektrik üretecek. Yaklaşık bedeli 130 milyon dolar olması planlanan projenin inşaat döneminde 500 kişi istihdam edilecek. Yaklaşık 2000 dönümlük arazi üzerinde kurulacak santralin 2024 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Santralin devreye alınmasıyla şirketin enerji portföyünün yüzde 38’i yenilenebilir kaynaklardan oluşacak. 

Mevcut durumda 1.321 MW yenilenebilir enerji portföyüne sahip Limak Enerji son 1,5 yılda yaklaşık 5 milyon ton karbon emisyon azaltımı elde etti. Erzin GES projesinin devreye alınmasıyla da yılda 175 bin ton ilave karbon emisyonu azaltılması planlanıyor. 

“HATAY’A MORAL VERECEK BİR YATIRIM”

Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir yaptığı açıklamada, enerji sektöründeki yenilenebilir portföylerini daha da artırmayı, yeşil enerji üretim kapasitelerini genişletmeyi ve güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Özdemir, "Dünyada iklim değişikliğiyle ilgili gündemin yanı sıra yaşanan afet sonrası Hatay ve çevresinde artan enerji ihtiyacını değerlendirdiğimizde bölgeye fayda sağlayacak ve moral verecek bir yatırım yapıyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler