1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Linde Teksas’ta düşük karbonlu hidrojen üretecek

Linde Teksas’ta düşük karbonlu hidrojen üretecek

bp ve Linde, Teksas'ta ortaklaşa karbon yakalama projesi geliştirecek. Proje ile Linde'nin ABD Teksas bölgesindeki hidrojen üretim tesislerinden CO2 yakalanacak ve depolanacak.

Linde Teksas’ta düşük karbonlu hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Almanya merkezli kimya şirketi Linde, bp ortaklığıyla Teksas’taki hidrojen üretim tesislerinde karbon yakalama ve depolama (CCS) projesi geliştirecek.

İngiltere merkezli enerji şirketi bp ve Almanya merkezli uluslararası gaz ve mühendislik şirketler grubu Linde, Teksas'ta Linde'nin mevcut tesislerinde düşük karbonlu hidrojen üretimini sağlayacak büyük bir karbon yakalama ve depolama (CCS) projesini ilerletmeyi planlıyorlar. Projenin 2026 gibi erken bir tarihte faaliyete geçmesi planlanıyor. Proje ile birden fazla karasal jeolojik depolama sahasında yılda 15 milyon metrik tona kadar karbonunu depolanabileceği öngörülüyor.

İKİ ŞİRKET İŞBÖLÜMÜ YAPACAK

bp yaptığı açıklamada, projede CO2'nin kalıcı olarak tutulması için jeolojik depolama sahalarını değerlendirme, geliştirme ve izin verme çalışmaları yürüteceğini bildirdi. Linde ise projede hidrojen üretim tesislerinden CO2'yi yakalamak ve sıkıştırmak için tescilli teknolojisini ve operasyonel uzmanlığını kullanacak.

LİNDE’NİN TESİSLERİ EMİSYONDAN ARINDIRILACAK

Proje tamamlandığında, Linde'nin Houston bölgesindeki daha büyük hidrojen üretim tesislerinden ve diğer Teksas tesislerinden CO2 yakalanacak ve depolanacak. Böylece 'Texas Gulf Coast endüstriyel koridorunun büyük ölçekli karbonsuzlaştırılmasının yolu açılacak.

Ek olarak tesis, bölge için düşük karbonlu kimyasallar ve yakıtların üretimini sağlamak için uzun vadeli sözleşmeler kapsamında Linde'nin hidrojen boru hattı ağı boyunca müşterilere satılacak olan düşük karbonlu hidrojen üretecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler