1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lisans başvurularında şirketin adli sicili sorgulanacak

Lisans başvurularında şirketin adli sicili sorgulanacak

Depolama, işletme, madeni yağ ve bayilik lisansı başvurularında şirketin hukuki kovuşturmada olup olmadığı sorgulanacak.

Lisans başvurularında şirketin adli sicili sorgulanacak

Enerji Günlüğü - Depolama, işletme, madeni yağ ve bayilik lisansı başvurularında şirketin hukuki kovuşturmada olup olmadığı sorgulanacak.

Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarınca; depolama lisansı, işletme lisansı, madeni yağ lisansı ve bayilik lisansı başvurularında başvuruya konu tesisle ilgili 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 359 maddesinin a, b ve ç fıkralarında geçen suçlarıyla ilgili devam eden adli veya idari bir süreç olmadığına dair yazılı beyan verilmesi gerekecek. 

Vergi Usul Kanunu’nun ilgili hükümlerinde aşağıdaki hususlar düzenleniyor.

  • Hesap ve muhasebe hileleri yapılması
  • Gerçek olmayan ya da ilgisiz kişiler adına hesap açılması
  • Vergi matrahını azaltacak şekilde farklı kayıtlar tutulması
  • Defter, kayıt ve belgelerde tahrifat yapılması, bu evrakın gizlenmesi veya yanıltıcı belge düzenlenmesi veya bu şekilde düzenlenen belgelerin kullanılması
  • Resmi evrakın yok edilmesi, sahteleriyle değiştirilmesi, sahte evrak düzenlenmesi veya bu şekilde hazırlanmış evrakın kullanılması
  • Ödeme kaydedici cihazların mührünün kırılması, donanım veya yazılımın değiştirilmesi, ödeme kaydedici cihazların ya da kayıt dışı satışı önleyen otomasyon sistemlerine müdahale edilmesi.
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler