1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisansını kaybedenler geri alabilecek!

Lisansını kaybedenler geri alabilecek!

Enerji Günlüğü - Santral inşaatına başlayan ancak herhangi bir sebeple lisansları iptal edilen ya da durdurulan firmalara belli şartlarda bakanlık...

Lisansını kaybedenler geri alabilecek!

Enerji Günlüğü - Santral inşaatına başlayan ancak herhangi bir sebeple lisansları iptal edilen ya da durdurulan firmalara belli şartlarda bakanlık tarafından tekrar lisans verilecek. Elektrik piyasasında yatırımların yeniden düzenlenmesini de içeren Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi. AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı başkanlığında toplanan komisyon, bugün 11 maddeyi kabul etti ve tasarıya iki yeni madde ihdas etti. Muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin eleştirileri, tasarının, santral inşaatına başlayan, ancak herhangi bir sebeple lisansları iptal edilen ya da durdurulan firmalara belli şartlarda bakanlık tarafından tekrar lisans verilmesini öngören geçici 14. maddesi üzerinde yoğunlaştı.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, düzenlemeyle, durdurma ya da iptal yönünde verilmiş yargı kararlarının etkisizleştirildiğini ve HES’lere af getirildiğini savundu. Işık, düzenlemenin kabul edilmesi halinde Meclis’in itibarının küçüleceğini öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler