1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssız başvuruları 1 Ekim’den itibaren açılıyor

Lisanssız başvuruları 1 Ekim’den itibaren açılıyor

Lisanssız elektrik üretim tesisleri elektronik başvuru altyapısının tamamlanmasıyla, tesis kurulum başvuruları yarından itibaren yeniden başlayacak.

Lisanssız başvuruları 1 Ekim’den itibaren açılıyor

Enerji Günlüğü - EPDK, lisanssız elektrik üretim tesisleri elektronik başvuru altyapısını tamamladı. Lisanssız tesis kurulum başvuruları yarından itibaren yeniden başlıyor. 

Şebeke işletmecilerinin yeni lisanssız elektrik üretim tesisi başvurusu almayacağına hükmeden düzenlemenin süresi tamamlandı. Lisanssız elektrik üretim tesisi kurmak isteyenler 01 Ekim 2023 tarihinden (yarın) itibaren başvuru yapabilecekler. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), iletim seviyesindeki ve dağıtım seviyesindeki lisanssız elektrik tesisleri bağlantı kapasitesi durum tablolarının formatının belirlenmesi başta olmak üzere kapasite duyuru yönteminde yapılacak değişiklikler ile elektronik başvuru altyapısının hazırlanması için gereken işlemlerin tamamlanması amacıyla lisanssız elektrik üretim tesisi kurulum başvurularını, 01 Ağustos 2023 - 30 Eylül 2023 tarihleri arasında durdurmuştu

EPDK şebekeye iletim ve dağıtım seviyesinden bağlanacak olan tesislerle ilgili tablo formatlarını hazırladı ve belirlenen süre sona ererken yayımladı. 

EPDK, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ), her bir trafo merkezine ait bağlantı kapasitelerine ilişkin bilgileri, EPDK’nın belirleyeceği formatta, her ayın ilk 15 günü içinde internet sayfasında duyuracağını da hükme başlamıştı. 

Benzer şekilde dağıtım şirketleri ile OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler de, TEİAŞ’ın duyurularının ardından; bağlantı görüşlerine ve üretim tesisi başvurularına ilişkin bilgileri her ayın 25’inci gününe kadar, internet sayfalarında duyuracaklar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler