1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssız elektrikte işlemler yeniden başladı

Lisanssız elektrikte işlemler yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretimi için önceki hafta durdurulan başvurular ve işlemler konusunda geri adım atıldı. Daha önce bağlantı anlaşması...

Lisanssız elektrikte işlemler yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretimi için önceki hafta durdurulan başvurular ve işlemler konusunda geri adım atıldı. Daha önce bağlantı anlaşması uygun bulunmuş, çağrı mektubu düzenlenmiş, proje onayı yapılmış yatırımlarla ilgili işlemler devam edecek.

 

Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği (Lİ-DER) Başkanı Yalçın Kıroğlu, yeni Elektrik Piyasası Kanunu'nun çıkışının ardından ikincil mevzuat düzenlemeleri yapılmadığı için lisanssız elektrik üretimi yapmak isteyenlerin başurularının kabul edilmemesi yönündeki uygulamadan geri dönüldüğünü açıkladı. Lİ-DER'in konuyla ilgili görüş ve önerilerini içeren mektubun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na ulaştığını anlatan Kıroğlu,

"Geçen haftadan beri EPDK ile yaptığımız görüşmeler sonucu ; EDAŞ'lardaki mevcut başvurulara ilişkin işlemlere devam edilmesi ve çağrı mektuplarının verilmesi ve de proje onay ve kabul süreçlerinin de aynen devam etmesi yönünde bir yazı EPDK'dan EDAŞ'lara gönderildi" dedi.

TANER YILDIZ'DAN DA DESTEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ'a da derneğin konu hakkındaki görüşlerini bizzat iletme şansı bulduğunu anlatan Kıroğlu, Bakan'dan da hızlı çözüm için destek aldıklarını anlattı.

Kıroğlu açıklamasında, "Lİ-DER olarak, her zaman, olumlu feedback ile sorunları ortaya koyma, konu hakkında her tarafın fikrinin ortaya konularak, doğru çözümlerin katılımla oluşması için, çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

EDAŞ'LARA GÖNDERİLEN YAZIDA NE VAR?

EPDK ikinci Başkanı Mustafa Yılmaz imzasıyla EDAŞ'lara gönderilen yazıda "Bağlantı başvurusu uygun bulunmuş gerçek ve tüzel kişiler için bağlantı anlaşması çağrı mektubu düzenlenmesinde,

Kendisine bağlantı anlaşması çağrı mektubu tebliğ edilmiş gerçek veya tüzel kişilerin proje onaylarının yapılmasında,

Proje onayı yapılmış vesair yükümlülüklerini yerine getirmiş gerçek veya tüzel kişilerin geçici kabullerinin yapılmasına dair işlem tesis edilmesinde herhangi bir sakınca yoktur" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler