1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssız GES başvuruları elektronik ortamda

Lisanssız GES başvuruları elektronik ortamda

Lisanssız GES başvuruları elektronik ortamda elektronik ya da mobil imza ile yapılabilecek; dağıtıcılar ve OSB dağıtım lisansı sahibi kuruluşlar artık Ek-5 bildirimi yapmayacak. 

Lisanssız GES başvuruları elektronik ortamda

Enerji Günlüğü - Lisanssız GES başvuruları elektronik ortamda elektronik ya da mobil imza ile yapılabilecek; dağıtıcılar ve OSB dağıtım lisansı sahibi kuruluşlar artık Ek-5 bildirimi yapmayacak. 

Elektrik Piyasasında Tüketim Tesisi ile Aynı Ölçüm Noktasından Bağlı ve Güneş Enerjisine Dayalı Üretim Tesisleri İçin Lisanssız Üretim Başvurularına ve İhtiyaç Fazlası Enerjinin Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar da Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklikle beraber, Usul ve Esasların adı “10kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri İçin Usul ve Esaslar” olarak değiştirildi. 

Yeni düzenlemeye göre Usul ve Esaslar kapsamındaki her türlü başvuru, yazılı olarak veya elektronik ortamda yapılabilecek. Ayrıca elektronik ortamda yapılan başvurularda elektronik imza ya da mobil imza kullanılabilecek. 

EK-5 YÜRÜRLÜKTEN KALKTI

Değişiklik düzenlemesi, “10kW’ya Kadar Olan Çatı ve Cephe Uygulamaları İçin Bağlantı Kapasitesi Durum Tablosu” başlıklı Ek-5’i yürürlükten kaldırdı. 

Dağıtım şirketleri ile OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin web sayfalarında her ayın 25’inde yayınlamak zorunda oldukları Ek-5, ilgili dağıtım bölgesinde bağlantı görüşü verilen transformatörlerin bağlantı kapasitelerine ve başvurulara ilişkin bilgileri içeriyordu. 

Dolayısıyla dağıtım şirketleri ile OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerle ilgili Ek-5 bildirimi yapma yükümlülüğü de Usul ve Esaslar’dan çıkarıldı. Bu kuruluşlar bundan böyle Ek-5 bildirimi yapmayacaklar. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler