1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Lisanssız GES için saha parselasyonu

Lisanssız GES için saha parselasyonu

Enerji Günlüğü - Güneşe dayalı elektrik üretmek isteyen girişimciler, uygun arazileri aile fertleri arasında paylaştırıp, tesislerin kurulu gücünü...

Lisanssız GES için saha parselasyonu

Enerji Günlüğü - Güneşe dayalı elektrik üretmek isteyen girişimciler, uygun arazileri aile fertleri arasında paylaştırıp, tesislerin kurulu gücünü 1 MW ile sınırlandırarak lisanssız yatırımın avantajından yararlanmayı tercih ediyor.

Burdur, güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarında en hareketli illerden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle lisanssız elektrik üretim faaliyetleri, bölgede yoğun ilgi görüyor.

Bölgedeki bazı girişimciler, lisanssız üretim yatırımının avantajlarından yararlanabilmek için, aslında daha yüksek kapasiteli tesisler kurabilecekleri potansiyel bulunmasına rağmen, sahaları aile fertleri arasında 1'er MW'lik büyüklüklere bölerek yatırım yapmayı tercih ediyor.

Ispartalı Önal ailesi de bu yolu tercih edenlerden. Eylül ayına ait yatırım teşvikleri listesinde yer alan bilgilere göre, güneş enerjisi yatırımları teşvik belgesine bağlanan isimler arasında yer alan Atilla Önal, Selma Önal, Deniz Önal ve Başar Önal'ın hepsinin de verdikleri adresler aynı.

Önceki ve Sonraki Haberler