1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Lisanssız GES’lerin kurulu güç üst sınırı 25kW’a çıkarıldı

Lisanssız GES’lerin kurulu güç üst sınırı 25kW’a çıkarıldı

Lisanssız GES’lerde, kurulu güç üst sınırı 10kW’tan 25kW’a çıkarıldı. 

Lisanssız GES’lerin kurulu güç üst sınırı 25kW’a çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Lisanssız GES’lerde, kurulu güç üst sınırı 10kW’tan 25kW’a çıkarıldı. 

10kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri İçin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre lisanssız güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulu güç üst sınırı 25kW’a (25kW dahil) çıkarıldı. 

Bu çerçevede “10kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri İçin Usul ve Esaslar” olarak bilinen Usul ve Esasların adı da “25kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri İçin Usul ve Esaslar” olarak değiştirildi. 

Usul ve Esaslardaki değişiklik uyarınca, bağlanacak GES’lerin toplam kapasitesi ile Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin
Yönetmelik kapsamında bağlanacak tesislerin kapasitesi, bu tesislerin bağlanacağı dağıtım transformatörünün İlgili Şebeke İşletmecisine ait bir transformatör olması halinde transformatör gücünün yüzde ellisini geçemeyecek. 

Transformatörün başvuru sahibine ait olması durumunda ise bir tüketim tesisi ile ilişkilendirilen üretim tesisinin kurulu gücü 25kW ile sınırlı olmak kaydıyla söz konusu kapasite transformatör gücü kadar olabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler