1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Lisanssızda fazla enerji bildirimine zaman ayarı

Lisanssızda fazla enerji bildirimine zaman ayarı

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretiminde ihtiyaç fazlası enerjinin ilgili görevli tedarik şirketine bildirimi sayaç değerlerinin bildirilme takviminden...

Lisanssızda fazla enerji bildirimine zaman ayarı

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretiminde ihtiyaç fazlası enerjinin ilgili görevli tedarik şirketine bildirimi sayaç değerlerinin bildirilme takviminden iki gün önceye kadar yapılacak.

Enerji Piyasası ve Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte değişiklik öngören taslağı 10 Şubat 2017 tarihine kadar görüş ve öneriye açtı. 

Değişiklik, muafiyetli üretime ilişkin değerlerin görevli tedarik şirketlerine bildirilme ve PYS’ye yüklenme tarihleri Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yapıldı.

Değişiklik taslağına göre, daha önce her ayın ikisine kadar yapılan lisanssız elektrik üretiminde ihtiyaç fazlası enerjinin ilgili görevli tedarik şirketine bildirimi uzlaştırma işlemlerini düzenleyen ilgili mevzuat hükümlerinde uzlaştırmaya esas veriş-çekiş birimi konfigürasyonlarında yer alan sayaçların değerlerinin bildirilmesine ilişkin düzenlenmiş takvimin bitmesinden iki gün önceye kadar yapılacak.

Ayrıca 18 inci maddenin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları kapsamındaki lisanssız üreticiler de bu takvime göre ayrı ayrı toplam değerler olarak piyasa işletmecisine bildirecek.

Bu değişiklikler hakkında görüş bildirmek isteyenler EPDK'nın internet sayfasındaki formu doldurarak 10 Şubat tarihine kadar [email protected] adresine göderebilecekler. 

Önceki ve Sonraki Haberler