1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Litvanya Gazprom mücadelesi kızışıyor

Litvanya Gazprom mücadelesi kızışıyor

Enerji Günlüğü - Litvanya Enerji Bakanlığı enerji şirketi Lietuvos Dujos’a Gazprom’a karşı açtığı tahkim davasına katılma çağrısı yaptı.Litvanya...

Litvanya Gazprom mücadelesi kızışıyor

Enerji Günlüğü - Litvanya Enerji Bakanlığı enerji şirketi Lietuvos Dujos’a Gazprom’a karşı açtığı tahkim davasına katılma çağrısı yaptı.

Litvanya Enerji Bakanlığı doğalgaz fiyatlarını aşırı şişirdiği gerekçesi ile Gazprom’un aleyhine açtığı tahkim davasına % 18 hissesine sahip olduğu enerji şirketi Lietuvos Dujos’un da dahil olmasını istiyor. Gazprom şirketin % 37’sine, E.ON SE ise %39’una sahip.

Lietuvos Dujos ise, 30 Ocak 2014 tarihinde yapmayı planladığı olağanüstü kurul toplantısında ortakları ile davaya katılma kararı alabileceklerini söyleyerek,Olumlu bir ticari anlaşma yapılırsa davanın askıya alınacağı açıklamasını yaptı.

AB üyeliği için önkoşul olarak Ignalia Nükleer Santralini 2009 yılında kapattıktan sonra Litvanya’nın enerji ihtiyacı arttı. Enerji ihraç eden ülke konumundan Avrupa’nın en çok enerji ithal eden ülkesi konumuna geldi. Litvanya Gazprom’a enerjide %100 bağımlı.

Litvanya’nın Gazprom’un uyguladığını iddia ettiği anti –rekabetçi piyasa uygulamaları için başlattığı AB rekabet incelemesinin Avrupa Komisyonu tarafından 2014 baharına kadar tamamlanması bekleniyor.

LİETUVOS DUJOS GAZPROM'A KARŞI TAHKİM DAVASINA KATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler