1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Livista, Almanya’da lityum tesisi kuracak

Livista, Almanya’da lityum tesisi kuracak

Avrupalı lityum arıtıcısı Livista, Almanya’da 40 bin ton lityum rafine kapasiteli bir tesis kuracak. Lityum üretiminin yarısı bataryalardan dönüştürülecek.

Livista, Almanya’da lityum tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Livista Energy, elektrikli araç (EV) bataryaları için Almanya’da bir lityum rafinerisi kurmayı planlıyor. 

Lüksemburg merkezli Livista Energy, Almanya'da elektrikli araç (EV) bataryaları için 2026'da üretime geçecek bir lityum rafinerisi kurmayı planladığını ve tesisi tasarlamak için Fransız petrol ve gaz hizmetleri sağlayıcısı Technip Energies ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre Livista, başlangıçta yılda yaklaşık 850 bin adet elektrikli araç için batarya üretimine yeterli olacak 40 bin ton lityum rafine etmeyi ve zaman içinde kapasiteyi iki katına çıkarmayı hedefliyor. Bataryalardan geri dönüştürülen lityum ise 2030 yılına kadar tesisin kapasitesinin %50'sini oluşturacak. 

“AVRUPA’NIN LİTYUM TEDARİKİNİ DESTEKLEYECEK”

Livista COO'su Jean-Marc Ichbia yaptığı açıklamada, "Tesislerimizin geri dönüştürülmüş batarya malzemelerini kullanma kapasitesi, bizi döngüsel ekonominin önemli bir parçası haline getirecek ve Avrupa'da doğrudan lityum tedarikini destekleyecektir" dedi.

Avrupa Birliği, elektrikli araçlara geçişi desteklemek için kendi yerli lityum endüstrisini teşvik ediyor. AB'nin bataryada bağımsızlığı sağlama planları, lityum gibi batarya malzemelerinin geri dönüştürülmesini de kapsıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler