1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. LNG terminali kuranlara 2025 yılına kadar teşvik

LNG terminali kuranlara 2025 yılına kadar teşvik

Enerji Günlüğü - 2025 yılına kadar sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali kuracak girişimcilerden harç ve damga vergisinden muaf tutulacak. İlk...

LNG terminali kuranlara 2025 yılına kadar teşvik

Enerji Günlüğü - 2025 yılına kadar sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali kuracak girişimcilerden harç ve damga vergisinden muaf tutulacak. İlk 10 yıl kira bedelinde yüzde 85 indirim uygulanacak. 

Bakanlar Kurulu'na sunulan Doğalgaz Piyasası Kanunu Taslağı'yla sıvılaştırılmış doğalgaz terminali yatırımlarına ciddi teşvikler getiriliyor. Bu konu, Kanun'un geçici maddelerinden biriyle düzenleniyor.

Söz konusu geçici maddeye göre, 31 Aralık 2025 tarihine kadar ilk defa işletmeye girecek LNG terminal tesisleri ile depolama tesislerine çeşitli teşvikler sağlanıyor. Teşvik süresi Bakanlar Kurulu tarafından beş yıla kadar uzatılabilecek.

HARÇ VE DAMGA VERGİSİ YOK

LNG tesislerinin yatırım döneminde yatırıma ilişkin yapılan işlemler harçtan muaf tutuluyor. Buna ilişkin düzenlenen kâğıtlar da damga vergisinden müstesna olacak.

YÜZDE 85 KİRA İNDİRİMİ

LNG terminali yatırımı yapacaklara, yatırım ve işletme dönemlerinin ilk on yılında izin, kira, irtifak hakkı ve kullanma izni bedellerinde yüzde seksen beş indirim uygulanacak. Bu yatırımlardan, Orman Köylüleri Kalkındırma Geliri ile Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Geliri alınmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler