1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. LNG üretimini arttıran Katar, alıcı arıyor

LNG üretimini arttıran Katar, alıcı arıyor

Katar, 2027 yılına kadar LNG üretim kapasitesini %64 artıracak. Artan üretiminin üçte ikisi için ise alıcılara ihtiyaç duyuyor.

LNG üretimini arttıran Katar, alıcı arıyor

Enerji Günlüğü - LNG arzını artırma projelerini hayata geçiren Katar, artan gazın üçte ikisi için alıcı arıyor.

Katar, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimini artırma projelerinden gelen arzın üçte ikisi için alıcılara ihtiyaç duyuyor. Katar'ın 2027 yılına kadar LNG üretim kapasitesini %64 artırarak yılda 126 milyon tona çıkarması bekleniyor. 

YENİ KAPASİTENİN ÜÇTE BİRİNİ SATTI

Katar şu ana kadar Çin, Almanya, Bangladeş ve Fransa ile yıllık 15,3 milyon ton LNG anlaşması yaparak yeni kapasitesinin yaklaşık üçte birini kontrata bağladı. Bununla birlikte, Kuzey Sahası Doğu olarak adlandırılan genişleme yılda 32 milyon ton için planlanırken, Kuzey Sahası Güney olarak adlandırılan uzantı yılda 16 milyon ton daha getirecek. 

ALICILAR İÇİN REKABET KIZIŞIYOR

Gaz fiyatlarındaki dalgalanmalar bu üretimin cazibesini arttırıyor, ancak bazı alıcılar geçen kış Avrupa'daki Rus boru hattı akışlarının bıraktığı boşluğu doldurmada önemli bir rol oynayan ABD'den gelen LNG'nin daha esnek teslimat koşullarını tercih ediyor. BMI Research'e göre alıcılar için rekabet kızışıyor. ABD şu anda Avrupa LNG pazarının %43'üne sahipken, onu %16 ile Katar takip ediyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler