1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. LNG ve CNG iletim tarifeleri serbestçe belirlenecek

LNG ve CNG iletim tarifeleri serbestçe belirlenecek

Enerji Günlüğü - EPDK, yeni bir düzenleme yapılana kadar LNG iletim ve CNG iletim tarifelerinin serbestçe belirlenmesine karar verdi.Enerji Piyasası Düzenleme...

LNG ve CNG iletim tarifeleri serbestçe belirlenecek

Enerji Günlüğü - EPDK, yeni bir düzenleme yapılana kadar LNG iletim ve CNG iletim tarifelerinin serbestçe belirlenmesine karar verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bir açıklama yaparak, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) iletim ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) iletim tarifelerinin yeni bir düzenleme yapılana kadar 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ilgili tüzel kişiler arasında serbestçe belirlenmesine karar verdiğini duyurdu.

Açıklamada, "Tarifeler Dairesi Başkanlığının 28/11/2014 tarih ve 42435421-40075 sayılı Başkanlık Makamına GİZLİ müzekkeresi çerçevesinde 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 5/A maddesinin (f) bendi ve 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 11 inci maddesi uyarınca, 01/01/2015 tarihinden bu konuda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) iletim ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) iletim tarifelerinin ilgili tüzel kişiler arasında serbestçe belirlenmesine ve söz konusu Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına, karar verilmiştir. " denildi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler