1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Lodos Kemerburgaz RES’in kapasitesini arttıracak

Lodos Kemerburgaz RES’in kapasitesini arttıracak

Lodos Elektrik, daha önce 24 MW olarak planladığı ve İstanbul Havalimanı nedeniyle yer değişikliğine gittiği Kemerburgaz RES’in türbin sayısını azaltıp kapasitesini 10 MW arttıracak.

Lodos Kemerburgaz RES’in kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Lodos Elektrik, daha önce 24 MW olarak planladığı ve İstanbul Havalimanı nedeniyle yer değişikliğine gittiği Kemerburgaz RES’in türbin sayısını azaltıp kapasitesini 10 MW arttıracak.

Lodos Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Üretim Lisans sınırı İstanbul İli Çatalca İlçesi ile Tekirdağ ili Saray ilçesi olan sahada rüzgârdan elektrik enerjisi üretmek amacıyla 35 MWm/34 MWe Kemerburgaz Rüzgâr Enerji Santralı (RES) Projesi planlanıyor. Kemerburgaz Rüzgar Enerji Santrali hali hazırda İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Beldesi, Tayakadin – Kocatarlatepe – Tilkili - Çikirtepe Mevkiinde, 24MWe/24MWm toplam kurulu güce sahip, 12 adet türbin ile elektrik enerjisi üretmekte iken İstanbul 3. Havalimanı Mania Planında kaldığı için sahanın taşınması planlanmış ve bu kapsamda da sahadaki türbinlerin sökülerek sahanın terki işlemleri başlatıldı. 

Ancak gelişen teknoloji doğrultusunda kullanılması öngörülen 12 adet 2 MW’lık türbin yerine 6 adet 5 MW ve 1 adet 4 MW türbin kullanılarak hem türbin sayısının 12 Türbinden 7 türbine azaltılması hem de kurulu gücün 24 MW’den 34 MW’e çıkartılması planlanıyor. 

80 milyon lira değerindeki Kemerburgaz RES proje kapsamında planlanan kurulu güç artışı ile üretilecek olan elektrik enerjisi de 85.000.000 kWh’den (24 MWm/24 MWe) 119.000.000 kWh’e çıkacak. Üretilecek elektrik ise 154 kV Çerkezköy TM OG Bara 34,5 kV bağlantı noktası ile ulusal şebekeye bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler