1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Londra’nın çift katlı otobüsleri kahve telvesiyle çalışacak

Londra’nın çift katlı otobüsleri kahve telvesiyle çalışacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin başkenti Londra’nın ikonik simgelerinden olan çift katlı kırmızı otobüsleri pazartesi gününden itibaren yakıtlarında...

Londra’nın çift katlı otobüsleri kahve telvesiyle çalışacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin başkenti Londra’nın ikonik simgelerinden olan çift katlı kırmızı otobüsleri pazartesi gününden itibaren yakıtlarında kahve telvesi kullanmaya başlayacak. 

Transport for London (TfL), taşıtlardan yayılan gaz emisyonunu azaltmak amacıyla, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan teknoloji şirketi Bio-bean'in kahve atıklarındaki telveden çıkarılan yağ ile dizeli karıştırarak ürettiği biyo-yakıtı, Londra’daki otobüslerde Pazartesi gününden itibaren kullanacağını açıkladı.

Bio-bean’in açıklamasına göre, Londra halkı yılda yaklaşık 200 bin ton kahve telvesi üretiyor ve şirket telvedeki atıktan ürettikleri yağ ile B20 adındaki biyo-yakıtı oluşturuyor. Londra’daki bir otobüsün bir yıllık biyo-yakıtını üretmek için 2.55 milyon bardak kahve telvesi yeterli olduğunu ve Londra halkının çöp olarak gördüğü kahve telvesinden şu ana kadar altı bin litre kahve yağı elde edildiğini söyleyen Bio-bean kurucusu Arthur Kay konuyla ilgili, “Bu durum, insanların atığı çöp olarak görmeyi bırakıp, geri dönüştürülebilen sınırsız kaynak olarak gördükleri zaman neler yapılabileceğinin bir örneği” dedi.

İngiltere’de yemek artıklarındaki yağ ile elde edilen biyo-yakıt, başkentteki 9 bin 500 otobüste kullanılıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler