1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG bayilerinin sözleşme yenileme süresi 30 güne düştü

LPG bayilerinin sözleşme yenileme süresi 30 güne düştü

LPG otogaz bayilerinin herhangi bir nedenle yenileyecekleri dağıtıcı sözleşmeleriyle ilgili tanınan süre, 60 günden 30 güne düşürüldü. 

LPG bayilerinin sözleşme yenileme süresi 30 güne düştü

Enerji Günlüğü - LPG otogaz bayilerinin herhangi bir nedenle yenileyecekleri dağıtıcı sözleşmeleriyle ilgili tanınan süre, 60 günden 30 güne düşürüldü. 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu  (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. 

Değişikliğe göre LPG Otogaz Bayilik Lisansı sahiplerinin, LPG Dağıtıcı Lisansı sahipleri ile yaptıkları sözleşmelerinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde, herhangi bir dağıtıcı ile sözleşme yaparak tadil başvurusunda bulunmak veya mevcut dağıtıcısıyla sözleşmesini yenilemek için tanınan süre 60 günden 30 güne indirildi. 

Bu süre içinde tadil başvurusu yapmayan veya sözleşmesini yenilemeyen lisans sahiplerinin lisansları; Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Dairesi Başkanlığı kararıyla sona erdirilecek. 

KAMU BORÇLARI LİSANS İŞLEMLERİNE ENGEL OLACAK

Yönetmelik değişikliğine göre, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasasında lisanslı faaliyet gösterenlerin lisans başvuru talepleri; lisans tadil talepleri ve lisans süresi uzatma taleplerinin karşılanması için Sosyal Güvenlik Kurumuna ve vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının bulunmaması gerekiyor. 

Benzer şekilde geçmiş dönemlere ilişkin gelir payı borcu olanların lisans alma, tadil ve süre uzatımı başvuruları da borcun ödenmesine bağlı olarak karşılanacak. Borcu olanlar, EPDK’nın yapacağı bildirimden itibaren 10 iş günü içerisinde ödemelerini yapmazlarsa başvuru hiç yapılmamış sayılacak. 

DAĞITIM ŞİRKETİNİ DEĞİŞTİRENLER LİSANS TADİLİ İÇİN 30 GÜNDE BAŞVURACAK

Değişiklik öncesinde lisans sahipleri, lisanslarında tadil gerektiren hususları, bu hususların vuku bulma tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde bildirim yapmak zorundaydılar. 

Bu hüküm bir istisnayla aynen devam ediyor: yeni düzenlemeye göre, lisans sahipleri LPG otogaz bayilik lisansına kayıtlı dağıtım şirketinin değişmesi halinde, bu değişikliği 30 gün içinde gerekli tüm bilgi ve belgelerle birlikte EPDK’ya bildirecekler ve lisanslarında tadil talep edecekler. 

Dağıtıcı ve depolama lisansları hariç, diğer lisans sahiplerinin unvan tadili işlemi ile sınırlı olmak kaydıyla lisans tadil gerektiren hususun vuku bulma tarihinden itibaren en geç bir yıl içerisinde lisans tadil talebinde bulunan lisans sahipleri, istenen bilgi ve belgeleri Kuruma eksiksiz ibraz etmek şartıyla söz konusu tadil yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler