1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG dönüşümlü tekne Avrasya Boat Show’da

LPG dönüşümlü tekne Avrasya Boat Show’da

Enerji Günlüğü - LPG ile çalışan deniz taşıtları için özel tekne kabuğu üreten Enma Marine, LPG dönüşümlü Barracuda 550 adlı teknesini 6. Avrasya...

LPG dönüşümlü tekne Avrasya Boat Show’da

Enerji Günlüğü - LPG ile çalışan deniz taşıtları için özel tekne kabuğu üreten Enma Marine, LPG dönüşümlü Barracuda 550 adlı teknesini 6. Avrasya Boat Show’da sergiledi. LPG tüpüne uygun kabinli şekilde üretimi yapılan Barracuda 550 teknesinin 115 beygirlik motorunun LPG dönüşümü, Prins markalı kit ile yapıldı. Teknenin dönüşümü, İpragaz Marinegas tam hizmet noktası olan Ay Otogaz tarafından gerçekleştirildi. Teknede kullanılan Selva marka motor ise sıfır motorlarda LPG dönüşümünü garanti kapsamına alıyor.

Tasarruflu olduğu kadar çevreci özelliği ile de dikkat çeken LPG, teknelerde kullanılan diğer fosil yakıtlara göre çok daha az karbonmonoksit ve hidrokarbon içeriyor. Mevcut motor teknolojilerinde petrol türevi yakıtların yaklaşık yüzde 15’lik bölümü, yanmamış partiküller halinde egzostan dışarıya, denize atılıyor. Ancak, LPG gaz fazında olduğu için motorlarda yakıt olarak kullanılması halinde böyle bir risk bulunmuyor. Ayrıca Türkiye’nin imzalamış olduğu Kyoto protokolünün çevreci yaklaşımına da çok uygun bir sistem olan İpragaz Marinegas, çevre dostu LPG kullanımı sayesinde deniz kirliliğini de engelliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler