1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG lisans başvurusunda sorumlu müdür şartı kalktı

LPG lisans başvurusunda sorumlu müdür şartı kalktı

Enerji Günlüğü - LPG dağıtıcı ve LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında sorumlu müdür sözleşmesi zorunluluğu kaldırıldı.Enerji Piyasası Düzenleme...

LPG lisans başvurusunda sorumlu müdür şartı kalktı

Enerji Günlüğü - LPG dağıtıcı ve LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında sorumlu müdür sözleşmesi zorunluluğu kaldırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı”nı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, LPG piyasasında LPG Dağıtıcı lisansı ve LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında sunulması gereken belgeler arasında bulunan ve faaliyette bulunanların dolum tesislerinde ve otogaz istasyonlarında bulundurmakla zorunlu oldukları sorumlu müdür ile yapmış oldukları sözleşme olan Sorumlu müdür sözleşmesi zorunluluk olmaktan çıkarıldı.

Değişiklik ile 08.03.2012 tarih ve 3727 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararının başlığı “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusuna İlişkin Kurul Kararı” şeklinde değiştirildi.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER 

Yine Adli Sicil Belgesi tanımına 'internet üzerinden e-Devlet Kapısından alınmış sabıka kaydı' ifadesi eklendi.

Gerekli belgelerde işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile asgari mesafe tespit tutanağı hariç diğer belgelerde, ilgili belgeyi düzenleyen makamın resmi mührüyle “Aslı gibidir” olarak onaylanmış sureti de kabul edilecek.Vergi kimlik belgesinin başvuran kişi veya yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş sureti veya E-Vergi Levhası çıktısı da kabul edilecek.

Lisans alma bedelinin internet bankacılığı ile yapılan ödemelerde banka dekontunun çıktısı da kabul edilecek.

Şirketler tarafından yapılan lisans başvurularında Adli Sicil Belgesi başvuru sahibi şirkete sadece doğrudan ortak olan gerçek kişiler için aranacak. Başvuru sahibinin halka açık anonim şirket olması halinde, halka açık hisselerin sahipleri için Adli Sicil Belgesi aranmayacak.

Adli Sicil Belgesi kooperatifler, dernekler ve vakıflar tarafından yapılan lisans başvurularında başvuru sahibinin yöneticisi veya temsil ve ilzama yetkilisi durumundaki gerçek kişiler için aranacak.

Sorumlu müdür belgesinin başvuran kişi veya yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş sureti de kabul edilecek.

LPG Dağıtıcı Lisansı sahipleri diğer lisans türleri için de lisans başvurusunda bulunurlarsa, LPG dağıtıcı lisans dosyasında mevcut Ortaklar, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yetkililer Beyanı, adli sicil belgeleri veya yetki belgesini Kuruma ibraz ettikleri yazının tarih ve sayısı ile beraber bu belgelerin halen doğru ve geçerli olduğunu beyan etmeleri durumunda, bu belgeleri Kuruma tekrar ibraz etmeleri gerekmeyecek.

Bu kararın, yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan başvurular başvuru tarihinde yürürlükte bulunan mevzuata göre sonuçlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler