1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG lisans tadili ve süre uzatımı başvurularına yeni düzenleme

LPG lisans tadili ve süre uzatımı başvurularına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında lisans tadili ve süre uzatımı başvurularında elektronik ortama geçişle...

LPG lisans tadili ve süre uzatımı başvurularına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında lisans tadili ve süre uzatımı başvurularında elektronik ortama geçişle birlikte, sunulması gereken bilgi ve belgeleri azalttı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, LPG Piyasasında Lisans Tadili, Süre Uzatımı ve Sona Erdirme Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin 04.04.2012 tarihli kurul kararında değişikliğe gitti.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan değişikliklere göre, kurum tarafından ilan edilecek tarihten itibaren LPG lisans tadil ve süre uzatım başvuruları sadece elektronik ortamdan yapılacak. Buna bağlı olarak başvuru sahiplerinin sunması greken bilgi ve belgeler azalacak.

Elektronik ortamda, lisans tadil ve lisansa tabi bir faaliyetin bir diğer lisansa alt başlık olarak işlenmesi için yapılan tadil başvurularında,başvuru sahibine ait yetki belgesi istenmeyecek.Gerekli belgelerin aslı veya onaylı suretleri , başvuru esnasında kurum merkez evrakından veya elektronik ortamdan sunulacak.

Aynı lisans için yapılan tüm tadil taleplerinin aynı "Lisans Tadili Başvuru Formu"nda belirtilmesi şartı ve bayilik lisansının dağıtıcı şirket bilgisinin tadiline ilişkin "LPG Otogaz Bayilik Lisansı Tadil Talebine İlişkin Bilgiler Formu"nun doldurulması şartı kaldırıldı.

LPG taşıma lisansının ve LPG dağıtıcı lisansında taşıma bilgilerinin araç eklenmesi suretiyle tadili halinde daha önceden istenen;

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafındandurumuna uygun verilen; taşıma yetki belgesi, taşıt belgesi ve taşıt kartı,

- araç ruhsatlarının lisans sahibi tarafından "aslı gibidir" olarak onaylanmış örnekleri,

- taşıtlar sözleşmeliyse araç kiralama sözleşmeleri,

- sigorta poliçesi, bundan böyle istenmeyecek.

LPG piyasasındaki lisans süre uzatım başvuruları, kurum internet sayfasındaki " Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu" kullanılarak yapılacak. Başvuru ekinde, süre uzatım bedelinin yatırıldığına dair belge dışında, yetki belgesi ve dağıtım şirketi tarafından onaylı bayilik sözleşmesi talep edilmeyecek.

LPG otogaz bayilerinin elektronik ortamdaki lisans tadil ve süre uzatım işlemleri, aksi talep edilmedikçe, sözleşme yaptıkları LPG dağıtıcıları aracılığıyla yapılacak

Önceki ve Sonraki Haberler