1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG piyasası bildirim işlemleri elektronik ortamda

LPG piyasası bildirim işlemleri elektronik ortamda

Enerji Günlüğü – EPDK, LPG Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’na bazı değişiklikler getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji...

LPG piyasası bildirim işlemleri elektronik ortamda

Enerji Günlüğü – EPDK, LPG Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’na bazı değişiklikler getirdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatı’nın eki olan “Ek-4 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bazı değişiklikler yaptı. 

Değişiklikte bütün bildirimlerle ilgili düzeltme talebi yapılabileceği bildirildi. 

Tabloda bildirimin ismi, nasıl yapılacağı, sıklığı, bildirim yapma süresi ve bildirimin tabi olduğu dönemler de ayrı ayrı belirtildi. 

Yeni düzenlemede düzeltme talebinin onayını müteakip verilecek süreler, “Tüp takip sistemi web servis bilgileri bildirimi” için 1 iş günü; diğer tüm bildirimler için 5 iş günü olarak belirtildi. Bütün bildirimlerle ilgili yapılmamış veya hatalı bildirimlere ilişkin denetim sürecinin başlatılmasından önce uyarı yapılacak. Bunların da tümünde uyarı yapılanlara tanınacak olan tamamlama/düzeltme süresi 10 gün olacak. 

Tablodaki diğer değişikliklerle; rafineri şirketleri, dağıtım şirketleri, depolama şirketleri, petrokimya işleme lisansı sahipleri ile sektördeki diğer lisans sahiplerinin yapması gereken bildirimlerin entegre bildirim sistemine uyumlaştırılması için gereken düzenlemeler gerçekleştirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler