1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG piyasası lisans tadil işlem bedelleri güncellendi

LPG piyasası lisans tadil işlem bedelleri güncellendi

Enerji Günlüğü – EPDK, LPG piyasasında yürütülen lisans tadili işlemleri ile ilgili ödenmesi gereken bedellerle ilgili bir değişiklik kararı aldı.Enerji...

LPG piyasası lisans tadil işlem bedelleri güncellendi

Enerji Günlüğü – EPDK, LPG piyasasında yürütülen lisans tadili işlemleri ile ilgili ödenmesi gereken bedellerle ilgili bir değişiklik kararı aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, LPG piyasasında yürütülen lisans tadili işlemleri ile ilgili bayiler, taşıyıcılar, tüp imalatçıları, tüp muayene ve bakım lisansı sahiplerinin ödemesi gereken bedelleri değiştirdi. 

Buna göre ada, pafta ve parsel bilgileri dahil adres; unvan veya işyeri açma ve çalışma ruhsatı tadiline ilişkin başvuru yükümlülüklerini Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında süresinden sonra yerine getiren veya süresinde yerine getirmeyen LPG dağıtıcı lisansı sahipleri ile LPG depolama lisansı sahipleri; aynen konu hakkında daha önce alınmış olan kararda olduğu gibi, başvuru yılında uygulanmakta olan lisans tadil bedelinin 5 katını ödeyerek tadil yükümlülüklerini yerine getirmiş sayılacaklar. 

Ayanı durumdaki LPG otogaz bayileri, LPG taşıma lisansı sahipleri, LPG tüpü imalatı lisansı sahipleri ve LPG tüpü muayenesi, tamiri ve bakımı lisansı sahipleri ise Yönetmelikte belirtilen sürelerden daha sonraki bir tarihte lisans tadil başvurusunda bulunmaları halinde, lisans tadil bedelini, tadil talebinde bulundukları yıl uygulanan lisans alma bedeli kadar ödeyerek bu yükümlülüklerini yerine getirmiş sayılacaklar. 

Bu durumdaki şirketler daha önce, dağıtıcılar ve depolayıcılar gibi tadil bedelinin 5 katını ödeyerek yükümlülüklerini yerine getirmiş sayılıyorlardı. 

Önceki ve Sonraki Haberler