1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG piyasasında tek tip dağıtıcı lisansı olacak

LPG piyasasında tek tip dağıtıcı lisansı olacak

Enerji Günlüğü – LPG piyasasında mahalli ve ulusal dağıtıcı kavramları kaldırılarak, bütün dağıtıcılar için standart bir dağıtıcı kavramı...

LPG piyasasında tek tip dağıtıcı lisansı olacak

Enerji Günlüğü – LPG piyasasında mahalli ve ulusal dağıtıcı kavramları kaldırılarak, bütün dağıtıcılar için standart bir dağıtıcı kavramı getirildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında 2019 yılında uygulanacak olan lisans bedellerine ilişkin 20 Aralık 2018 tarihli ve 8279 sayılı Kurul Kararında değişiklik yaparak;  ulusal dağıtıcı ve mahalli dağıtıcı kavramlarını yürürlükten kaldırdı ve tek bir dağıtıcı kavramı getirdi. 

LİSANS BEDELLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Kurul buna paralel olarak lisans bedellerinde yürürlükten kalkan kavramlarla ilgili hususları da yeniden düzenledi. Buna göre dağıtıcı lisansı alma bedeli değişmeyerek bütün dağıtıcılar için 315.500 TL olarak kaldı. Bu bedel daha önce, ulusal dağıtıcılar için 315.500 TL; mahalli dağıtıcılar için 247.500 TL idi. 

Dağıtıcı lisanslarında yapılacak her türlü tadilat için ödenmesi gereken standart bedel de 6.300 TL olarak bildirildi. Daha önce lisanslarda mahalliden ulusal dağıtım bölgesine geçiş tadilatı bedeli 68.000 TL; diğer tadil işlemleri bedeli ise 6.300 TL olarak bildirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler