1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG tüplerinde takip süresi uzatıldı

LPG tüplerinde takip süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), LPG tüplerinin piyasada takip edilmesiyle ilgili...

LPG tüplerinde takip süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), LPG tüplerinin piyasada takip edilmesiyle ilgili süreyi uzattı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15.10.2016 tarihinde yayınladığı LPG tüplerinin piyasada takip edilmesine ilişkin tebliğin 18 aylık süresini 31.12.2019 tarihine kadar uzattı.

Dağıtıcılar, LPG tüplerinin izlenebilirliğini dolum aşamasından son kullanıcıya kadar sağlayacak karekodulu takip sistemini kuracak ve uygulayacak. LPG tüplerinin takip sistemine dahil edilerek karekodla etiketlenmesi, dolum, imalat veya tamiri bakım tesislerinde yapılacak. Dağıtıcılar tarafından oluşturulacak takip sistemi, LPG tüplerinin dolum tesisine ilk girş aşamasından son kullanıcıya kadar olan sürecin tamamıyla bakım-tamir ve hurdaya ayırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak. Bununla birlikte dağıtıcılar, tüm LPG tüplerini tebliğde belirtilen karekod örneğine uygun olacak şekilde etiketleyerek kimliklendirecek.

Hangi LPG tüpü kimin evinde devlet bilecek!

12 Nisan 2018 itibariyle yürürlüğe giren Tebliğ hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı müştereken yürütecek. Bu tarihten itibaren kimliklendirilmemiş veya karekod etiketine sahip olmayan dolu LPG tüpleri dolum tesislerinde bulundurulmayacak, bu tüplerin dolum ve satışı yapılamayacak.

Enerji Günlüğü  

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler