1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG’li araçlar AVM otoparklarına girebilecek

LPG’li araçlar AVM otoparklarına girebilecek

LPG’li araçların bundan böyle AVM otoparklarına belirlenen şartlar doğrultusunda girmesine izin verilecek. 

LPG’li araçlar AVM otoparklarına girebilecek

Enerji Günlüğü - LPG’li araçların bundan böyle AVM otoparklarına belirlenen şartlar doğrultusunda girmesine izin verilecek. 

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 3167 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik değişikliği düzenlemesi, gerekli şartları taşıyan LPG’li araçların alışveriş merkezlerinin birinci bodrum kat otoparklarına girebilmesine imkan tanıyor. 

AVM otoparklarına girebilmesi için LPG’li araçların LPG’li oldukları tescil belgesine işlenmiş olması gerekecek. Tescil belgesinde LPG’li olduğu belirtilemeyen ve araç muayenesi bulunmayan araçlar AVM otoparklarına alınmayacak. 

OTOPARKLARIN DA UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ GEREKİYOR

LPG’li araçları kabul edecek olan otoparkların da Ticari Faaliyet Amaçlı Park Yerleri için belirlenen bazı düzenlemeleri yerine getirmesi gerekiyor. Buna göre LPG’li araçlar sadece birinci bodrum katına alınacak. Otoparkın, LPG’li araçlar için ayrı giriş yolları ve ayrı çıkış yolları bulunacak. LPG otoparkında, özel ve daha etkin bir havalandırma tesisatı kurma zorunluluğu da bulunuyor. 

Ayrıca AVM otoparkının LPG’li araç kabul edebilmesi için Türk Standartları Enstitüsü’nden hizmet yeterlilik belgesi almış olması ve yerel itfaiye teşkilatından uygunluk belgesi almış olması gerekecek.  

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler