1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG'li araçlara dökme gaz doldurup vergi kaçırıyorlar

LPG'li araçlara dökme gaz doldurup vergi kaçırıyorlar

Enerji Günlüğü - Araçlarda kullanılan LPG ile dökme gaz arasındaki ÖTV farkının yüzde 38'e çıkması nedeniyle bazı firmalar dökme gazı LPG'li araçlara...

LPG'li araçlara dökme gaz doldurup vergi kaçırıyorlar

Enerji Günlüğü - Araçlarda kullanılan LPG ile dökme gaz arasındaki ÖTV farkının yüzde 38'e çıkması nedeniyle bazı firmalar dökme gazı LPG'li araçlara satmaya başladı.

Sabah gazetesinden Metin Can'ın haberine göre, ÖTV'si daha yüksek olan otogaz ile tüplü ve dökme LPG arasındaki vergi farkı nedeniyle, aralarında bazı büyük oyuncuların da yer aldığı dağıtıcı şirketler, ocak tüplerinde kullanılmak üzere satılan ve piyasada dökme olarak bilinen gazı, evrak oyunları ile LPG'li araçlara satıyor. EPDK ise birçok dağıtım şirketinin lisanslarını iptale hazırlanıyor.

ÖTV miktarının Eylül ayında 20 kuruş artırılmasıyla birlikte otogaz LPG ile diğer türler arasındaki ÖTV farkı ton başına 568 liraya çıkmıştı. Bu sayede firmalar yüzde 38 oranında vergi avantajı elde ediyorlar. 

EPGİS BELGELERİ BİLDİRDİ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, otomotiv yakıtı olarak, ÖTV'si düşük olan dökme gazın kullanılmasını Sendika olarak belgeleriyle EPDK'ya bildirdiklerini belirterek, kendilerinin de bir ihbar mekanizması kurduklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler