1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lübnan açıkdeniz enerji ihalesine büyük ilgi

Lübnan açıkdeniz enerji ihalesine büyük ilgi

Enerji Günlüğü - Lübnan, Doğu Akdeniz'de bulunan ve 2013 yılında durdurulan petrol ve gaz arama çalışmalarına yeniden başlatacağı ilk ihaleye 53 şirket...

Lübnan açıkdeniz enerji ihalesine büyük ilgi

Enerji Günlüğü - Lübnan, Doğu Akdeniz'de bulunan ve 2013 yılında durdurulan petrol ve gaz arama çalışmalarına yeniden başlatacağı ilk ihaleye 53 şirket katılacak. 

Lübnan hükümeti, 15 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan ülkenin ilk petrol ve gaz ihalesine teklif vermeye uygun şirketlerin son listesini yayınladı. Yayınlanan listeye göre toplam 53 şirket ihale için ön teklif verebilecek. 

2013'TE ZORUNLU ARA VERİLMİŞTİ

2013 yılında aralarında Chevron, Total ve Exxon Mobil gibi büyük enerji şirketlerinin de olduğu 46 şirket ihalelere girmeye hak kazanmıştı. Ülkede 2014 yılından beri yeni cumhurbaşkanını seçmek için yapılan oylamalarda siyasi partilerin gruplaşması nedeniyle kimse kazanamamış ve ülke iki yıldan fazla bir süre Cumhurbaşkansız kalmıştı.

Lübnan Hükümeti, 2013 yılından bu yana durdurulmuş olan offshore (açıkdeniz) petrol ve gaz arama çalışmalarını yeniden başlatacak iki kararnameyi Ocak ayında onaylamıştı. Kabul edilen kararnameler ile Doğu Akdeniz'de bulunan ve 96 trilyon kübik feet doğal gaz ile 865 milyon varil petrol rezervine sahip bloklar için ihale süreci başlatıldı. 

LÜBNAN, DOĞU AKDENİZ SAHASINA DÖNÜYOR

Önceki ve Sonraki Haberler