1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lübnan dört ay içinde petrol arama ihalesini tamamlayacak

Lübnan dört ay içinde petrol arama ihalesini tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Lübnan’ın yeni Enerji ve Su Bakanı Arthur Nazaryan Lübnan’ın ilk açık deniz doğalgaz arama lisansı ihalesini dört ay içinde tamamlayacağını...

Lübnan dört ay içinde petrol arama ihalesini tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Lübnan’ın yeni Enerji ve Su Bakanı Arthur Nazaryan Lübnan’ın ilk açık deniz doğalgaz arama lisansı ihalesini dört ay içinde tamamlayacağını söyledi.

Nazaryan, yeni kabinenin yasanın beklemede olan bölümlerini Nisan sonuna kadar onaylaması gerektiğini belirterek, sözkonusu engellerin aşılacağına ve gelişmelerin oldukça yumuşak bir şekilde gerçekleşeceğine inancını dile getirdi. Bakan ayrıca hükümetin on blok’un hepsini birden mi yoksa tek tek mi ihaleye açacağına karar vereceğini de belirtti.

Nazaryan, Lübnan’ın İsrail ile yaşadığı münhasır ekonomik bölgenin belirlenmesine ilişkin sorundan sadece iki blok’un etkileneceğini söyledi.

Daha önce yerel ve bölgesel siyasi istikrarsızlık, açık deniz bloklarının belirlenememesi ve arama modeli ve paylaşım anlaşmasının onaylanmaması nedenleriyle üç kez ertelenen Lübnan açık denizinde petrol ve doğal gaz arama lisansı ihalesinin ilk turu içi tarih 10 Nisan 2014 olarak belirlenmişti.

Lübnan denizi derinliklerinde iyimser tahminlere göre 96 trilyon m3 doğal gaz bulunuyor. Doğu Akdeniz bölgesindeki politik çatışmalar, düşmanlıklar ve çözümlenemeyen anlaşmazlıklar sorun oluşturuyor. Eğer bu sorun çözümlenirse bölge güçlü bir enerji üreticisi konumuna gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler