1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lübnan: İsrail deniz alanımızı sömürüyor

Lübnan: İsrail deniz alanımızı sömürüyor

Enerji Günlüğü - Lübnan, İsraille aralarındaki tartışmalı kara sularına yakın noktada İsrail’in verdiği petrol arama lisansına tepki göstererek,...

Lübnan: İsrail deniz alanımızı sömürüyor

Enerji Günlüğü - Lübnan, İsraille aralarındaki tartışmalı kara sularına yakın noktada İsrail’in verdiği petrol arama lisansına tepki göstererek, bu alanı sömürdüğü açıklamasını yaptı.

Zengin hidrokarbon yataklarına sahiplik eden Doğu Akdeniz sularına kıyısı bulunan ülkelerden Lübnan, karasuları sınırı konusunda anlaşmazlık yaşadığı komşusu İsrail ile bir gerginlik daha yaşıyor. Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berri, İsrail'in bir enerji şirketine iki ülke arasındaki tartışmalı kara sularına yakın noktada petrol ve doğalgaz araması için lisans verdiğini belirterek bu durumun Lübnan'ın hakkını ihlal anlamına geldiğini söyledi. Petrol zenginliklerini ve sularını hedef alan bu adımın tehlikeli bir durum olduğuna ve sessiz kalmayacaklarına vurgu yapan Berri, "İsrail, Lübnan'ın güneydeki deniz sınırlarına bitişik bir bölgeye lisans verdi ve bu alanı sömürüyor” dedi. 

Lübnan, Akdeniz'deki üç enerji parseli boyunca uzanan 860 kilometrekarelik bir alanda İsrail ile sınır anlaşmazlığı yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler