1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lübnan’da yeni petrol ve gaz yatakları bulundu!

Lübnan’da yeni petrol ve gaz yatakları bulundu!

Enerji Günlüğü - Lübnan’da yeni petrol ve doğalgaz rezervleri keşfedildi. Ülke karasuları içerisinde yer alan ve Kıbrıs ile Suriye sınırlarının...

Lübnan’da yeni petrol ve gaz yatakları bulundu!

Enerji Günlüğü - Lübnan’da yeni petrol ve doğalgaz rezervleri keşfedildi. Ülke karasuları içerisinde yer alan ve Kıbrıs ile Suriye sınırlarının kesiştiği bölgede bulunan yeni kaynaklar, Fransız petrol ve doğalgaz danışmanlık şirketi Beicip Franlab tarafından da doğrulandı. Bölgede, 675 milyon varillik bir petrol rezervinin olduğu sanılıyor. Ayrıca Lübnan’nın Kuzey karasuları içerisinde de 15 trilyon kübik feet’lik doğalgaz kaynağı olduğu düşünülüyor.

Enerji Bakanı Gebran Bassil The Daily Star gazetesine verdiği demeçte, keşfin Lübnan için bir ek gelir oluşturacağını ve ayrıca uluslararası petrol şirketlerinin de ilgisini cezbedeceğini söyledi. Bakan Bassil, “Lübnan kıyılarında geniş petrol ve doğalgaz yataklarının bulunması, hem keşif giderlerini azaltacak hem de ülke kazancını artıracak. Avrupa, Çin, ABD ve Rusya’dan şirketlerin keşfedilen yeni alanlarda sondaj çalışmasına ilgi gösteriyor” dedi. Önümüzdeki günlerde tekliflerin gelmesini beklediklerini söyleyen Bassil, çok yakın zamanda iyi haberler vermeyi umduklarını dile getirdi.

Lübnan, daha önce de Kıbrıs-İsrail sınırında petrol ve gaz rezervleri bulunduğunu açıklamış ancak aramalar, İsrail ile yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden ertelenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler