1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lubpart İzmir’de madeni yağ üretecek

Lubpart İzmir’de madeni yağ üretecek

Lubpart, 84,5 milyon lira yatırımla İzmir’in Aliağa ilçesinde madeni yağ üretim tesisi kuracak. Tesiste yılda 23.393 ton madeni yağ üretilecek.

Lubpart İzmir’de madeni yağ üretecek

Enerji Günlüğü - Lubpart, Aliağa’da kuracağı tesiste Tüpraş İzmir Rafinerisi ve uluslararası rafinerilerden alınan baz yağlara, üretilecek ürünün cinsine göre katkı maddeleri ilave edilerek endüstriyel ve otomotiv yağları üretecek. 

Lubpart Madeni Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir ili, Aliağa ilçesinde 23.393 ton/yıl kapasiteli Madeni Yağ Üretim Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. 84,5 milyon lira değerindeki proje alanı için Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) seçildi. 

Kurulması planlanan madeni yağ üretim tesisinde çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi ve uluslararası rafinerilerden alınan baz yağlara, üretilecek ürünün cinsine göre katkı maddeleri ilave edilerek endüstriyel yağlar, otomotiv yağları ve yağlama müstahzarları üretilmesi amaçlanıyor. Tesis tamamen otomatik kapalı sistem çalışacak; doğrudan atmosfere buhar, gaz ve koku emisyonu olmayacak. 

Kurulacak tesisin kapasitesi yılda 23.393 ton olarak öngörülüyor. Üretimin %79’unu endüstriyel yağlar, %6’sını otomotiv ve motor dişli yağları, %15’ini yağlama müstahzarları oluşturacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler