1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Luft: Avrupa enerji köprüsü olmada Türkiye’yi desteklemeli

Luft: Avrupa enerji köprüsü olmada Türkiye’yi desteklemeli

Enerji Günlüğü - IAGS Başkanı Gal Luft Avrupa’nın Türkiye’yi Hazar ve Doğu Akdeniz enerjisi için bir köprü olması konusunda desteklemeleri gerektiğini...

Luft: Avrupa enerji köprüsü olmada Türkiye’yi desteklemeli

Enerji Günlüğü - IAGS Başkanı Gal Luft Avrupa’nın Türkiye’yi Hazar ve Doğu Akdeniz enerjisi için bir köprü olması konusunda desteklemeleri gerektiğini söyledi.

ABD'de faaliyet gösteren Küresel Güvenlik Analiz Enstitüsü’nün (IAGS) Başkanı Gal Luft, G-7 ülkelerinin Türkiye’yi boğazlardan LNG gemilerinin geçmesi konusunda ikna ederken, Hazar ve Doğu Akdeniz enerjisi için bir köprü olması konusunda desteklemeleri gerektiğini söyledi.

AVRUPA RUS GAZI İÇİN YENİ KANALLARI DESTEKLEMELİ

Luft, Ukrayna krizinin Avrupa’da enerji güvenliğinin zafiyeti konusunda yeni bir farkındalık yarattığını belirterek, enerji güvenliğinde daha iyi koordine olmuş çok uluslu bir anlayışın olması gerektiğini ortaya çıkardığını söyledi.

Ayrıca Luft Avrupa ve ABD’nin Rusya karşıtı tutumlarının Rusya’yı büyüyen Asya ülkelerine doğru ittiğini belirterek, Avrupa’nın Rus doğalgazının Güney Akım Boru Hattı gibi yeni kanallardan Avrupa’ya ulaştırılmasına muhalefet etmek yerine desteklemesinin yararına olduğunu söyledi.

Bu bağlamdaEnstitü Avrupa’ya doğalgaz sağlama rotalarını çeşitlendirmeye öncelik verme ve Rusya ile sorunlarını gideremeyen Ukrayna üzerinden gelecek doğalgaza olan bağımlılığını azaltma önerisini getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler