1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil akaryakıt istasyonlarını satmayacak

Lukoil akaryakıt istasyonlarını satmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil,  akaryakıt istasyonlarını satma planından vazgeçti.Rusya'nın ikinci büyük petrol...

Lukoil akaryakıt istasyonlarını satmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil,  akaryakıt istasyonlarını satma planından vazgeçti.

Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil'in CEO'su Vagit Alekberov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde akaryakıt istasyonlarını satma planından vazgeçtiklerini söyledi. 

Alekberov yaptığı açıklamada, "Perakende operasyonumuz bir kriz durumunda, petrol rafineri ve perakende faaliyetlerimiz yeni vergilerin baskısı altında. Kar petrol üretimine kaymış durumda. Perakende operasyonunu satma fikri var ancak yönetim olarak biz buna katılmadık. Biz akaryakıt dağıtım, satış ağımızı optimize ediyoruz" dedi.

Ukrayna, Litvanya, Estonya, Letonya ve Polonya akaryakıt piyasasından çıktıklarak diğer ülkelere odaklandıklarını belirten Alekberov, Rusya'da ürettikleri ürünlere bir sinerjinin olduğu Türkiye, Akdeniz, Hollanda ve Belçika'daki varlıklarını arttırdıklarını ifade etti.

2016 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Putin'e bilgi veren Alekberov, 2016 yılının zor bir yıl olduğunu ancak bazı güzel sonuçların da alındığı bir yıl olduğunu, Hazar havzasında çalışmaların oldukça iyi ilerlediğini kaydetti. Alekberov ayrıca, bu yıl Hazar Denizi'nde yeni açıkdeniz (offshore) platformların devreye alınacağını da belirtti. 

İRAN İÇİN HAZIRLANIYORUZ

İran için hazırlık yapmakta olduğunu da ifade eden Alekberov, görüşmelerin bir ivme kazanmasını umduklarını ve İran'ın kendilerine iki yeni saha önerdiğini ve bu sahaları değerlendirme aşamasında olduklarını ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler