1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil FULL’den vazgeçti!

Lukoil FULL’den vazgeçti!

Enerji Günlüğü - Lukoil Eurasia Petrol A.Ş, ülke genelindeki 53 FULL istasyonunun uzun süreli kiralanması projesine olan ilgisini kaybettiğini açıkladı....

Lukoil FULL’den vazgeçti!

Enerji Günlüğü - Lukoil Eurasia Petrol A.Ş, ülke genelindeki 53 FULL istasyonunun uzun süreli kiralanması projesine olan ilgisini kaybettiğini açıkladı. Şirket, görüşmeler ve incelemeler sırasında projenin yapısı ile ilgili ortaya çıkan potansiyel mali ve hukuki riskler nedeniyle projeden vazgeçtiğini bildirdi. Lukoil'den yapılan açıklamada, Türkiye genelindeki faaliyetlerini önemli ölçüde arttırmaya ilişkin stratejik hedefleri doğrultusunda, bahsekonu potansiyel riskleri azaltabilecek ve her iki taraf için de ortak fayda yaratabilecek alternatif proje yapılarını değerlendirilebileceğine dikkat çekildi. 

DOĞAN’IN AÇTIĞI DAVA MI ETKİLİ OLDU?

Akaryakıt dağıtım şirketi Full, 53 istasyonunu yaklaşık 250 milyon dolara, 12 yıllığına Rus sermayeli Lukoil'e kiralamak üzere anlaşmıştı. Doğan Grubu ise bunun üzerine daha önce satın alma görüşmeleri yürüttüğü Full'e karşı dava açmıştı. 

OTOGAZ İSTASYONLARI SHELL & TURCAS'TA

Bu arada, akaryakıt istasyonlarını önce Doğan Enerji'ye satma kararı almışken, Doğan'ın vazgeçmesi üzerine bu kez Lukoil ile anlaşma yoluna giden Full, otogaz istazyonlarını da kiralama yoluna gitti. Full, geçtiğimiz haftalarda, Shell & Turcas, Türkiye çapındaki 44 adet otogaz istasyonunu 15 yıllığına kiraladığını duyurmuştu. 

DOĞAN'LA DAVALIK, LUKOIL VAZGEÇTİ, SHELL DEVREYE GİRER Mİ?

Bu arada, Lukoil'in Full akaryakıt istasyonlarını kiralamaktan vazgeçtiğini duyurması "bundan sonra ne olacak?" sorularını akla getirdi. Full Akaryakıt istasyonlarının bundan böyle kendi başına yoluna devam etmesi düşük bir olasılık olarak görülürken, en yakın iki ihtimalden biri Doğan Enerji ile yeniden masaya oturulması... Diğer olasılık ise geçtiğimiz haftalarda Full'ün 44 otogaz istasyonunu 15 yıllığına kiralayan Shell & Turcas şirketinin devreye girerek, Full'ün akaryakıt istasyonlarını da kiralaması...  

Önceki ve Sonraki Haberler