1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil Irak’ta petrol üretiminde hedefine ulaştı

Lukoil Irak’ta petrol üretiminde hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü - Lukoil'in Irak'ın Batı Kurna-2 petrol sahasında günlük üretimi 200 bin varili aştı.Rus petrol şirketi Lukoil’in denizaşırı petrol...

Lukoil Irak’ta petrol üretiminde hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü - Lukoil'in Irak'ın Batı Kurna-2 petrol sahasında günlük üretimi 200 bin varili aştı.

Rus petrol şirketi Lukoil’in denizaşırı petrol arama ve çıkarma projelerini yürüten Lukoil Overseas, Irak BatıKurna-2 sahasındaki ilk ticari üretim ile ilgili bütün sözleşme yükümlülüklerini yerine getirdiğine dair Irak Petrol Bakanlığı’nı bilgilendirdi.

Yapılan bilgilendirmede, Lukoil’in Irak'ta işlettiği Batı Kurna-2 sahasında günlük üretimin 200 bin varil seviyesini aştığı ve Irak'la yapılan sözleşmede yer alan 90 gün süre ile günlük ortalama 120 bin varil üretim maddesindeki yükümlülüğün yerine getirildiği belirtildi.

Lukoil Overseas Başkanı ve Lukoil Başkan Yardımcısı Andrey Kuzyaev Batı Kurna-2 projesinin hızla ilerlediğini ve üretimin arttığını belirterek, projenin sözleşmenin karşılığını almada önemli bir köşe taşını daha gerçekleştirdiğini söyledi. Çalışmaların ilk evresindeki masrafların çıkartılması ile sahadaki çalışmaların geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler