1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil otomasyon için Petronet’le anlaştı

Lukoil otomasyon için Petronet’le anlaştı

Petronet AŞ, Lukoil’in Türkiye’deki 489 istasyonunun otomasyonunu üstlendi. 

Lukoil otomasyon için Petronet’le anlaştı

Enerji Günlüğü - Petronet AŞ, Lukoil’in Türkiye’deki 489 istasyonunun otomasyonunu üstlendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 1 Ocak 2022’den itibaren akaryakıt şirketlerinin tüm istasyonlarında onaylanmış otomasyon firması ile çalışma zorunluluğu getirmişti. Petronet Otomasyon ve Bilişim AŞ, EPDK’nın öngördüğü mali, teknik ve idari yapıyı sağlayarak onaylanmış otomasyon şirketi lisansını aldı ve Lukoil ile otomasyon sistemleri için anlaşma imzaladı. 

Lukoil Türkiye CEO’su Arash Repac ve Petronet Otomasyon Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici’nin imzaladığı anlaşma kapsamında Lukoil’in Türkiye’de faaliyette bulunan 489 istasyonunda otomasyon sistemi kurulacak. 

Arash Repac anlaşmayla ilgili açıklamasında Petronet’in kendileri için yeni bir şirket olmadığını ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi ve “Petronet otomasyon konusundaki lisansını yeni almış olmasına rağmen, biz kendilerinin kalitesinden emin olduğumuz için bu konuda bir şüphemiz yoktu. Bu nedenle lisans alımından önce optimizasyon konusunda çalışmakta sakınca görmedik. Şu anda bütün istasyonlarımızdaki otomasyonu tamamladık. Yeni yılı sorunsuz bir şekilde karşılamaya hazırız” dedi.

Petronet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici de konuşmasında Lukoil ile birlikte çalışmanın kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, “Petronet olarak EPDK’nın öngördüğü mali, teknik ve idari yapıyı sağlayabildiğimiz için onaylanmış otomasyon şirketi lisansımızı aldık. Şu an 489 akaryakıt istasyonunun dönüşümü son hızla devam ediyor ve son aşamaya gelindi. Yakıt ve enerji otomasyonu sektörüne 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Son birkaç yılda Ar-Ge konusunda çok ciddi ilerleme kaydettik. Endüstriyel ürünler konusunda ciddi bir yol aldık. Bütün çabamız Ar-Ge ile geliştirdiğimiz inovatif ürünlerimizi başta Lukoil olmak üzere sektörün bütün oyuncularına var gücümüzle ve en iyi şekilde yansıtmak” diye konuştu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler