1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil, Türkiye'deki 10'uncu yılını kutladı

Lukoil, Türkiye'deki 10'uncu yılını kutladı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Türkiye pazarına girişinin 10. yılını bir araya getirdiği sektörün önemli temsilcileriyle kutladı.Rusya'nın...

Lukoil, Türkiye'deki 10'uncu yılını kutladı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Türkiye pazarına girişinin 10. yılını bir araya getirdiği sektörün önemli temsilcileriyle kutladı.

Rusya'nın ikinci en büyük ve dünyanın 12. en büyük petrol üretim şirketi Lukoil, Dünya’da 25’inci, Türkiye’de 10’uncu yılını kutladığı kokteyl ile akaryakıt ve LPG sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. 

İstanbul Zorlu Center'da düzenlenen Kokteyl'de katılımcılara küçük bir teşekkür konuşması yapan Lukoil Türkiye CEO’su Arash Repac, Türkiye’nin,  Lukoil’in en önemli ve en büyük enerji ortaklarından birisi olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'DEKİ PAZAR PAYI YÜZDE 3.1

Lukoil, 1998 yılından bu yana Türkiye petrol piyasasında faaliyet gösteriyor. Toptan ve perakende benzin ve motorinin yanı sıra, petrokimya, baz yağ ve ambalajlanmış yağların satışı, gemi ve uçaklara yakıt teslimatı Şirket'in Türkiye’deki ana faaliyetleri arasında. Lukoil, 2008 sonlarında Akpet’i satın alarak Türkiye’deki en büyük yatırımını gerçekleştirdi. 2016 yılı itibariyle Lukoil Grubu’nun Türkiye’deki istasyon sayısı 600 adet. 2015’te petrol ve gaz ürünlerinin satış hacmi 1.1 milyon tonu (Pazarın yüzde 3.1’i) geçti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler