1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil’den petrol yatırımlarını azaltma sinyali

Lukoil’den petrol yatırımlarını azaltma sinyali

Rus petrol şirketi Lukoil, petrol fiyatlarının düşük kalmaya devam etmesi halinde yatırımlarını kısmayı değerlendirecek.

Lukoil’den petrol yatırımlarını azaltma sinyali

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, petrol fiyatlarının düşük kalmaya devam etmesi halinde yatırımlarını kısmayı değerlendirecek.

Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil'in CEO'su Vagit Alekperov, 40 dolar/varil seviyesinde petrol fiyatını düşük olarak niteledi ve fiyatların düşük kalmaya devam etmesi halinde yatırımların azaltılacağı uyarısında bulundu. 

"40 dolar/varil elbette ki çok düşük bir fiyat. Eğer bu düşük fiyat dönemi devam ederse, yatırım programımızda kesintilere gitmeyi değerlendirmemiz gerekir" diye konuşan Alekperov, petrol sektörüne daha az yatırımın fiyatların yükselmesine ve piyasanın istikrar kazanmasına yardım edeceğini de savundu. 

“2021 İLK ÇEYREĞİNDE PETROL FİYATININ ARTMASINI BEKLİYORUM”

Gelecek yılın ilk çeyreğinde petrol fiyatlarının varil başına 50 dolara yükselmesini beklediğini kaydeden Alekperov, bununla birlikte Moskova’nın sert vergi politikasının şirketin pandeminin etkilerinden kurtulmasını engelleyeceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler