1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Luna, Avrupa`nın elektrik sayaçlarını akıllandıracak

Luna, Avrupa`nın elektrik sayaçlarını akıllandıracak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektronik elektrik sayacı ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Luna Sayaç, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sonra Almanya...

Luna, Avrupa`nın elektrik sayaçlarını akıllandıracak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektronik elektrik sayacı ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Luna Sayaç, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sonra Almanya ve Avusturya'ya ihraç edeceği akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına da adım atacak. İzmir'de elektronik elektrik sayacı üreten tek firma olan Luna Sayaç’ın Genel Müdürü Mustafa Karabağlı, akıllı sayaç teknolojisi sayesinde sayaçların artık uzaktan okunabileceğini söyledi. Dünya gazetesine konuşan Karabağlı, sektördeki teknolojik yapılanmanın akıllı sayaç teknolojisinin gelişmesini sağladığını dile getirdi.

Karabağlı, "Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sayaçlar da yenileniyor. Daha önceden gündeme gelen ama yaygınlaşamayan akıllı sayaç sistemi, bu sene yaygınlaşıp hız kazanacak. Böylece gerçek anlamda akıllı sayaçlar hayatımıza girecek. Şu an için Türkiye'nin yarısı bu sayaçları kullanıyor. Akıllı sayaçlarla birlikte, uzaktan okuma, erişim ve kontrol sağlanabilecek. Yani artık sayacın okunması için yanına gitmeye gerek kalmadan, bilgisayar ve cep telefonları sayesinde kontroller yapılabilecek. Ön ödemeli sayaçlarda ise uzaktan kontör yüklemek mümkün olacak. Luna Sayaç olarak, İzmir'de tek, Türkiye'de de sayılı elektronik elektrik sayacı üreticilerinden biri olarak bu konudaki iddiamızı sürdürüyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler