1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lundin Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

Lundin Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

İsveç merkezli Lundin Energy, Norveç sularında bulunan Rolvsnes petrol sahasındaki test kuyusundan petrol üretimine başladı.

Lundin Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İsveç merkezli Lundin Energy, Norveç sularında bulunan Rolvsnes petrol sahasındaki test kuyusundan petrol üretimine başladı.

Norveç'teki operasyonlara odaklanan İsveç merkezli bağımsız bir petrol ve gaz arama ve üretim şirketi olan Lundin Energy, Norveç’in Kuzey Denizi sularında bulunan Rolvsnes sahasında genişletilmiş bir test kuyusundan (EWT) ham petrol üretimine başladı. 

İlk olarak 2018'de açılan ve test sırasında günde 7 bin varil petrol akışı olan değerlendirme kuyusu, bir geliştirme kuyusuna dönüştürüldü. Kuyu, 3 km uzaklıkta bulunan ve Lundin tarafından işletilen Edvard Grieg platformuna bağlandı.

STRATEJİK EDVARD GRİEG PLATFORMUNDA ÜRETİM SÜRESİ UZAYABİLİR

14 ila78 milyon varil petrol eşdeğeri bir rezerve sahip olan Rolvsnes petrol sahasında yapılan genişletilmiş kuyu testi, sahanın rezervuar özelliklerini, bağlanabilirliğini ve uzun vadeli üretim performansını araştırmayı amaçlıyor. Testin başarılı olması halinde, tam bir saha geliştirme mümkün olabilir ve böylece CEO Nick Walker'a göre Lundin'in stratejik önceliklerinden biri olan Edvard Grieg platformunun durağanlaşan üretim süresini uzatabilir. 

LUNDİN SAHA İÇİN TAM BİR GELİŞTİRME PLANI SUNABİLİR

Şirket, yeterli veri ve üretim tecrübesi toplandıktan sonra 2022'nin sonuna kadar Rolvsnes sahası için tam bir saha geliştirme planı sunabileceğini belirtti. Lundin, Rolvsnes lisansını yüzde 80 hisse ile işletiyor. Avusturyalı OMV şirketi de kalan yüzde 20 hisseyi elinde tutuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler