1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. M-D2, Ankara’da plastik geri kazanım tesisi kuracak

M-D2, Ankara’da plastik geri kazanım tesisi kuracak

M-D2 Mühendislik, yaklaşık 25 milyon TL yatırımla Ankara’da plastik atık geri kazanım tesisi kuracak. Tesiste günde 4 ton plastik atık geri kazanılacak.

M-D2, Ankara’da plastik geri kazanım tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kurulacak olan tesiste yılda 1200 ton plastik atık geri kazanılacak. 

Ankara İli, Kahramankazan İlçesinde M-D2 Mühendislik şirketi tarafından Plastik Atıklardan Hammadde Geri Kazanım Tesisi kurulması planlanıyor. Yaklaşık 25 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak tesiste günde 4 ton, yılda 1200 ton plastik atık geri kazanılacak. 

Tesiste hidroliz reaktörü kullanılarak atık plastiklerden %99,8 saflıkta MMA Monomeri (Sıvı Formda Plastik) üretilecek. Tesise kabülü yapılan atık plastikler, sırayla Elektrostatik Ayırıcı ve Kırıcı Makinesi, Hidroliz Reaktörü, Filtreleme Makinesi ve Distilasyon Makinesi’nde işlemlerden geçirilecek. Üretilen sıvı formda plastik ise plastik üreticisi firmalara satışa sevk edilecek. 

TÜBİTAK DESTEKLİ PROJE

Tesis teknolojisi, TÜBİTAK tarafından desteklenen (Proje No: 3180126) araştırma döneminde potansiyel müşterilerle birlikte çalışıldı. Pilot tesisten elde edilen ürünü test eden müşteriler geliştirme sürecinin bir parçası haline getirildi. Ürünün tüm beklentileri karşılaması üretim yöntemine güven oluşturdu ve bu güven doğrultusunda bu teknolojisinin gerçek üretim koşullarında gösterimi için tasarlanan 1.000 ton/yıl kapasiteli prototip tesis, TÜBİTAK tarafından Ar-Ge iş birliklerinin artırılmasına yönelik programlar çerçevesinde desteklendi.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler