1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Maaşların dörtte biri enerjiye gidiyor

Maaşların dörtte biri enerjiye gidiyor

Enerji Günlüğü - Türk halkının aylık gelirinin yüzde 25'ten fazlasını enerjiye harcadığı ve bu çerçevede 36.4 milyon insanın “enerji yoksulluğu”...

Maaşların dörtte biri enerjiye gidiyor

Enerji Günlüğü - Türk halkının aylık gelirinin yüzde 25'ten fazlasını enerjiye harcadığı ve bu çerçevede 36.4 milyon insanın “enerji yoksulluğu” içinde olduğu ifade edildi.

Dünya gazetesinden Didem Eryar Ünlü'nün haberine göre, Adana’da düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu'nda (YEKSEM) konuşan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Enerji Çalışma Grubu Üyesi Kemal Ulusaler, Türkiye’de hane halkının aylık gelirinin yüzde 25’ten fazlasını enerjiye harcadığını söyledi.

Ulusaler, enerji yoksulluğu için eşik değerlerin bulunduğunu belirterek, Türkiye’de hane halkının aylık gelirinin yüzde 25’ten fazlasını enerjiye harcaması halinde bu durumun “enerji yoksulu” olarak nitelendirildiğini, bu çerçevede TÜİK verilerine göre 36.4 milyon insanın “enerji yoksulluğu” içinde olduğunu ve bu rakamın özellikle Karadeniz ve iç kesimlerde, Doğu ve Güneydoğu’da yüksek olduğunu ifade etti.

Enerjinin de eğitim, barınma, sağlık, gıdaya ulaşım gibi insan hakları içerisinde yer aldığını kaydeden Ulusaler, Türkiye’de hane halkının aylık gelirinin yüzde 3'ünün suya, yüzde 10'unun da elektriğe gittiğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler