1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Maba, Bitlis’te depolamalı RES kuracak

Maba, Bitlis’te depolamalı RES kuracak

Maba Temiz Enerji, yaklaşık 1 milyar 452 milyon TL yatırımla Bitlis’te 38,4 MW kurulu gücünde Güroymak Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Maba, Bitlis’te depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Bitlis’in Güroymak ilçesi sınırları içinde 38,4 MW kurulu gücünde Güroymak Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 38,4 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Maba Temiz Enerji Anonim Şirketi tarafından, Bitlis İli, Güroymak İlçesi, Yemişveren, Saklı, Çayarası ve Akbulut Köyleri sınırları içinde 38,4 MW kurulu gücünde Güroymak Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 38,4 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 1 milyar 452 milyon TL değerindeki proje kapsamında her biri 4,8 MWe kurulu gücünde 8 adet Nordex N133 marka türbin kurulacak. Ayrıca 38,4 MWh depolama kapasiteli Enerji Depolama Tesisi kurulacak. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasının 30 ay sürmesi planlanmakta olup, ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak öngörülüyor.

Projede yıllık azami üretilebilecek elektrik enerjisi 153.600.000 kWh olarak hesaplanıyor. Üretilen ve depolanan elektrik ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler